Hjemmelaget prim

22.11.2014

Dette er luksusprim som vel egentlig bare bør spises noen få ganger i året. Da smaker det til gjengjeld veldig godt!

En fin måte å bruke opp skalkene fra brunosten på! Putt dem i en plastpose i fryseren til du har nok. Vil du lage en sunnere og magrere variant erstatter du fløte med skummet kulturmelk. I Sverige har de ofte litt vanilje i når de koker prim.


Ca 200 g brunost
2 dl fløte (skummet kulturmelk)
1 ss rårørsukker


• Del brunosten i biter og ha disse, sukker og fløte i en gryte, gjerne jern, og rør til bitene er helt
oppløste. Kok videre på lav varme i ca 30 min. uten lokk. Rør av og til med en slikkepott.
• Sett gryten i kaldt vann og rør til primen er avkjølt for å unngår at den blir kornete.
• Bruker du kulturmelk skal brunostbitene legges i kulturmelk natten over før du koker.
• Oppbevar primen i en bolle eller et glass med lokk i kjøleskapet.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører