Kaldrørt solbærsyltetøy

13.05.2013

For å beholde flest mulig vitaminer kan solbær røres kaldt og fryses, i stedet for å kokes. Vi brukte alternativer til vanlig sukker i noe av syltetøyet i fjor, og det ble godt – og søtt nok!

Dette er veldig enkelt hvis du har en matmikser, ellers går det fint med håndkraft, men det tar litt tid å løse opp både FOS og rørsukker. Ta det med inn foran tven og send bollen rundt.

500 g solbær
100 g FOS (Oligofruktose)
75 g rørsukker

• Ha rene, rensede bær i matmikseren sammen med alt sukkeret. Pisk noen hurtig omganger og sett maskinen deretter på "Autopuls". La det stå og pulsere i minst 15 minutter. Har du ikke denne muligheten, kjør syltetøyet på laveste hastighet.
• Takket være FOS blir syltetøyet stivt og fint, akkurat passe konsistens til å holde seg på brødskiva.
• Vær obs på at dette er en ferskvare, så det bør enten fryses eller spises i løpet av en måneds tid.

utropstegn miniFOS, Oligofruktose, gir bare 1-2 kalorier per gram. FOS forekommer naturlig i bl. a. jordskokk, løvetannrøtter og rosiner. Store doser kan påvirke bakteriefloraen i tarmen og gi litt mageknip. Vil du bare bruke sukker, bruk 125 g mer av dette i stedet for FOS.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører