Grønnsaker og fenalår

24.11.2016

Dette er en fin måte å bruke fenalår på, også restene. Er det blitt tørt, skjær små skrimler så er det lettere å tygge.

Shepherd's Pie

27.08.2016

Litt jobb, men mettende og god søndagsmiddag. Vi har jazzet den litt opp med umamismaker; solrøkete tomater, ketjap ...

T-bein på grillen

15.06.2016

Tilbehør er en god barbequesaus, bearnaise eller pepperrotsaus og selvfølelig gode stekte poteter. Legg halve poteter ...

Røkte pølser, linser og bønner

15.06.2016

En god, næringsrik og enkel rett med pølser, grønnsaker, bønner og linser. Server med salat til, og måltidet er ...

Kalvelever med salviesmør og bønner

26.02.2016

En mer barnevennlig versjon er å bruke fløte i stedet for smør. Kok ut pannen med litt fløte og legg leveren tilbake ...

Lammekoteletter med poteter i form

26.02.2016

En herlig rett plukket ut av ukemenyen vår i utgaven av Ren Mat nr 19. Be en slakter dele fine og tynne koteletter for ...

Langtidsstekt lammerull

13.08.2015

Poitrine, (bryst eller mage), kalles denne stykningsdelen på fransk. Side eller slagside er den norske betegnelsen. ...

Kaldrøyket svineknoke

12.08.2015

Røyket svinekjøtt er supergodt, røyket knoke gir kjempe god ertesuppe. Salt kjøttet to dager i forveien. Bruk tre deler ...

Grillrøyket hel kylling

12.08.2015

Å røyke en hel kylling er perfekt å gjøre i en vanlig kulegrill. Du deler grillen inn i to temperatursoner. Du kan med ...

Moussaka

05.06.2015

Smaken av en god Moussaka er verdt tiden på kjøkkenet. Selv om vi er langt fra Hellas, turkist hav og kvaevinen ...

Lammerull

29.01.2015

Etter en lang sommer i det fri, blant grønt gress, vier og lyng, vet norsk lam som skal høstslaktes nesten ikke hvordan ...

Plukket lam som pålegg

22.11.2014

En bog har minst like godt kjøtt som et lår. Noe av kjøttet på bogen er seigt, mens andre deler er mørt som bare det. ...

Taco av tunge

23.08.2014

Oksetunge er godt kjøtt i tacoen. Mørt og smakfullt. Tunge kan kjøpes hos slakteren, men skal du ha den usaltet, så må ...

Kalvelever med salviesmør

13.08.2014

Vi må bruke så mye som mulig fra det dyrene kan gi oss. Lever er snadder, nyrer tilberedt riktig er kjempegodt, tunge ...

Marinert kjøtt med plommer

28.05.2014

Av plommer kan du lage en utrolig god marinade til kjøtt, Plommer sammen med krydder og det sursøte gir ...

"Chili con lite kjøtt"

21.02.2014

Det geniale med grytemat er at du kan putte det du har i den sorte gryten. Chili con carne kan være en inspirasjon, ...

Svinekjaker i mørkt øl

19.12.2013

Dette er Tom Viktor Gausdals oppskrift, lånt med tillatelse fra superkokeboken Mat og drikke. Om du ikke synes retten ...

Linsesuppe

19.12.2013

Har du rester fra ribbe, bacon eller andre kjøtt rester kan du ha dette i suppa. Del kjøttet i små biter. Bruk små ...

Paté

19.12.2013

Dette er enkel mat, men terskelen for å sette i gang er likevel høy. Forsøk, så ser du at det er ikke vanskelig i det ...

Rillette

19.12.2013

Koker du stykker av nakke eller fettrike stykker av bog med ribbe får du den franske spes­ialiteten rillette.

Syltet ribbe

19.12.2013

Tradisjonsmat! Sylting eller con­fitering, som de sier på fransk, gjør maten holdbar. Og smakfull!

Stykningsdeler av storfe

04.10.2013

Hvordan storfe deles og hva delene heter varierer fra land til land. Her har du en enkel oversikt over de mest ...

Oksehalesuppe

23.09.2013

Halen på kua eller oksen er noe av det mest smakfulle på hele dyret. Hvis det i tillegg er godt med fett rundt halen, ...

Kylling med 50 fedd hvitløk

20.09.2013

Dette er en klassisk rett fra Frankrike og en matopplevelse for alle som liker hvitløk. “Poulet aux 40 gousses d’ail” ...

Nam i dill

12.06.2013

Lam i dill er en av de gode, gamle rettene som har druknet litt i nye og trendy oppskrifter. Lam i dill med kantareller ...

Lammestek på hyttetur

12.06.2013

Forandring fryder! Selv om selve stekingen tar litt tid, gjør denne retten nesten seg selv hvis du har stekeovn eller ...

Lam-i-nykål

06.06.2013

Kanskje må du spare denne oppskriften til det er slaktetid for lam, men det kan hende at du får fatt i nyslaktet lam i ...

Lam med rotgrønnsaker

06.06.2013

En rustikk og herlig rett med sommerens ferske grønnsaker og kanskje ferskt lam? Kan lages dagen før og varmes opp. Få ...

Lammenakke i rødvin

06.06.2013

Vi må spørre etter mer nakke! Både fra svin, lam og storfe. En god slakter vet hvordan han skal dele bryst og nakke fra ...

Kjeconfit

19.04.2013

Slik du lager andeconfit, kan du lage lår på kje. En god slakter skaffer fettet. And trekkes i sitt eget fett, men ...

Kjebog i gryte

19.04.2013

Ragu er et godt norsk navn på denne retten, utrolig smakfull. Kje er små, så regn en bog per person.

Grillet killing

19.04.2013

Har du lurt på hvor ordet barbeque kommer fra? “Barb e que”, skjegg og hale, som på geiten. Spesielt godt på grillen om ...

Høne i vin

14.04.2013

En gang jeg var sykkelturist i Frankrike overnattet jeg på et hyggelig pensjonat langt ut på landet. Om morgenen spurte ...

Oppdeling av kalv

24.07.2012

Lurer du på hva de forskjellige stykningsdelene fra kalv heter og hva de kan brukes til? Her er en plansje du kan kan ...

Alternativ til surret reinsdyrsteik

29.09.2012

La oss slippe de grå, triste og gjennomstekte reinsdyrsteikene. Det gjør urett mot det delikate kjøttet. Det finnes ...

Koking av kraft

14.06.2012

Hvis du våger deg på større deler av en okse eller kalv, er du programforpliktet til å koke inn kraft som du vil ha ...

Kalvecarpaccio

07.06.2012

Den originale carpaccioen fra Harry’s bar i Venezia ble stekt noen sekunder i bråvarm panne så kjøttet fikk en liten ...

Osso buco

05.06.2012

Denne typiske italienske retten lages av skanken på kalven, nederste delen av låret. Dette partiet på dyret er seigt ...

Rosenkål med bacon

05.08.2012

Dette er et tilbehør til kjøtt, særlig vilt, som mange digger. Bacon får frem smaken i de små kålhodene på en bedre ...

Orientalsk kalkun

28.11.2012

Det finnes ikke så mange økologiske kalkuner der ute, under 10 prosent av de over 9000 tonnene kalkunkjøtt nordmenn ...

Biffbrød

14.06.2012

Har du rester av kjøttet fra i går? Da er lunsjen reddet, enten du skal være hjemme eller pakke det inn og dra på tur.

Biff tartar

07.06.2012

Bif tartar skal ikke lages av kjøttdeig. Bruk filet eller velhengt mørbrad, flatbiff eller nakke.

Lammeskank til fire

16.04.2012

Kommer du over en god leverandør av økologisk lam eller geit, kjøp likegodt fire steiker og kutt steiken slik at du får ...

Samarbeidspartnere

Annonsører