"Chili con lite kjøtt"

21.02.2014

Det geniale med grytemat er at du kan putte det du har i den sorte gryten. Chili con carne kan være en inspirasjon, uten at vi slavisk må følge noen oppskrift. Dette er festmat til fire for en rimelig penge!

1 stk entrecôte, ca 350 g
ca 1 dl rød quinoa
ca 1 dl sorte belugabønner
2 bokser kidneybønner
1 stor, gul løk
3-4 stilker selleri
1-2 røde chili
1-2 hele fersk hvitløk
2 bokser eller beger tomater
1 laurbærblad
3 ss ketjap manis, eller
3 ss soya og 2 ts rårørsukker
2 bokser vann
Maldonsalt

• Del kjøttstykket, med fettet, i tynne, små skiver. Varm opp olje og brun kjøttet et par minutter. Løft over på en tallerken.
• Ha i mer olje og hakket løk, chili og selleri. Stek gyllent før du har i grovhakket hvitløk.
• Ha i tomatboksene, skyll ut boksene med vann som du har i gryta sammen med ketjap manis (eller sukker og soya), sorte bønner og quinoa. La dette simre ca 45 min under lokk med laurbærbladet.
• Ha i kidneybønnene og kjøttet og la det simre minst 20 minutter til, gjerne lengre.
• Smak til med salt og sett på lokk til du skal servere. Ha over litt grovstøtt pepper.
• Du kan godt lage retten dagen før den skal spises og så varme den opp.
• Server med en god, grønn salat. Noen vil også ha ris, og husk varme tallerkener!

utropstegn miniNår du har i så mye annet i gryta får du et fullverdig måltid med lite kjøtt. De få, men gode bitene vi har i sørger både for smak og struktur. Det er viktig med litt tyggemotstand. Kjøttet behøver ikke være så fint som en entrecôte, men forsøk å finne noe godt storfekjøtt med mye marmorering og fett. Bruk mindre chili hvis du tror det blir for sterkt for barn. Ønsker du vegetarvarianten kutter du ut kjøttet.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører