Grillet killing

19.04.2013

Har du lurt på hvor ordet barbeque kommer fra? “Barb e que”, skjegg og hale, som på geiten. Spesielt godt på grillen om sommeren, men kan selvfølgelig også lages under grillen i stekeovn. Større kje eller geit egner seg også på grillen.

2 hele sider med kjeribbe
2 ss honning
2 ss eddik
2 ss olivenolje
2 ss kejap manis
4 ss ketchup
8 ss soyasaus
1 finhakket løk

• Bland honning, olje, finhakket løk, eddik, ketchup, kejap manis og soyasaus.
• Gni hele ribben godt inn med marinaden og la den ligge i 20 minutter.
• Legg ribben på grillen og la den bli godt stekt, karamellisert, på begge sider. Pensle ekstra med marinaden underveis.
• Bruk en skarp kniv og del opp ribben før servering.
• Godt tilbehør er grillete asparges, godt brød, ekstra barbequesaus, en god salat og store hjemmelagde pommes frites.

Spis med fingrene så du får med alt!

utropstegn miniGuide til produsenter av kjekjøtt finner du her.
Merk at ingen av dem er store, men ta en telefon og hør om det er noe igjen.

Prøv også kjeconfit eller kjebog i gryte

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører