Grillrøyket hel kylling

12.08.2015

Å røyke en hel kylling er perfekt å gjøre i en vanlig kulegrill. Du deler grillen inn i to temperatursoner. Du kan med fordel skjerme kjøttet fra å få direkte varme fra kullet ved å brette til aluminiumsfolie. Ta ut kjøttet fra kjøleskapet i god tid før du legger det på grillen. Grill i vei, god appetitt og kos deg med en artikkel om røyking i høstutgaven for 2015 av Ren Mat.

4 personer
Røyketid 50-70 minutter

1 stor eller to små, rå kylling(er) eller høne(r)
salt og pepper
friske urter som salvie, timian, oregano, estragon
4 ss smør røykespon og aluminiumsfolie

• Tenn grillen og gjør klar røykespon.

• Skyll kyllingen i rent vann og tørk den godt.

• Gni den inn med salt og pepper, både inni og på utsiden.

• Bland knuste urter og smør, og gni inn kyllingen med dette. Dytt litt inn under skinnet.

• Plasser kyllingen over den kaldeste delen av grillen.

• Strø røykespon på aluminiumsfolien, og plasser denne over den varme sonen.

• Legg på lokket med en gang. Jobben nå er å passe på at kullet ikke slukner, at det stadig lages røyk, og at grillen er passe varm slik at kyllingene blir varmebehandlet tvers gjennom. Dette gjør du ved å regulere trekken på grillens lokk. Det gjør ikke noe om du må ta av kyllingen noen minutter for å legge mer kull på grillen. Temperatursvingninger er bare bra for at kjøttet skal bli saftig.

• Mens kjøttet er på grillen kan du lage tilbehør etter eget ønske. Har du poteter fra i går er det godt med en kald potetsalat til. Grill gjerne forskjellige grønnsaker sammen med kjøttet; rød paprika, fennikel, gulrøtter, purre, løk, hvitløk eller annet.



Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører