Kaldrøyket svineknoke

12.08.2015

Røyket svinekjøtt er supergodt, røyket knoke gir kjempe god ertesuppe. Salt kjøttet to dager i forveien. Bruk tre deler salt og en del sukker. Bytt gjerne ut sukkeret med honning, da får kjøttet en rikere smak. Kaldrøyket svinekjøtt bør varmebehandles før du spiser det, for eksempel trekkes i vann i minst én time.

4 pers
Røyketid 3 timer

800-900 g rå svineskinke/knoker

salt og sukker eller honning

røykespon, gjerne med friske urter innblandet

• Trim kjøttet før innsaltingen, men la svoren sitte på. Den er grei å stikke kroken gjennom når kjøttet skal henges i kaldrøykeovnen.

• Gni salt/sukkerblandingen godt inn i kjøttet, trekk over plastfilm, og legg det på en tallerken i kjøleskapet. La ligge 1-3 dager etter hvor finkornet saltet er; finkornet salt gjøre innsaltingen kortere.

• Skyll av saltrestene, tørk kjøttet og heng det i kaldrøykeovnen.

• La det henge i to og en halv time til tre og en halv time ettersom hvor intens røyksmak du ønsker.

• Når kjøttet er ferdigrøyket er det klart til å trekkes i usaltet vann.

• Server med nypoteter, nykål og med godt urtesmør.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører