Kalvelever med salviesmør og bønner

26.02.2016

En mer barnevennlig versjon er å bruke fløte i stedet for smør. Kok ut pannen med litt fløte og legg leveren tilbake før servering. Med fløte­ saus er det godt med potetstappe til.



4 pers
6-800 g kalvelever
2 ss olivenolje
150 g smør
1 potte salvie
salt og pepper
grønne bønner
1 hvitløkfedd
1 ss god olivenolje
½ sitron, saften av

• Kok opp en kjele med vann og ha i bønner og salt. La det koke i ca. 5 min, hell av vannet og sett kjelen til side.

• Skjær leveren i tynne skiver, ca. 1 cm.

• Varm en stor panne til det ryker av den og ha i olje. Legg i leveren og brun denne ca. 1 minutt på begge sider. Ta ut skivene og legg dem på en tallerken.

• Ha smør og salvie i panna og la det smelte og boble men ikke bli brunt. Legg leveren tilbake i smøret og varm opp. Bruk en skje og hell over smøret på den siden som ikke steker. Noen vil ha leveren lyserød inni, da smaker det mildere, men ønsker du den mindre rå, lar du stykkene surre i panna litt til.

• Sil vannet av bønnene og tilsett olje, hakket hvitløk og en skvis av sitronen og et strø med fingersalt. Varm opp og server med stekte poteter til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører