Kjebog i gryte

19.04.2013

Ragu er et godt norsk navn på denne retten, utrolig smakfull. Kje er små, så regn en bog per person.

4 kjeboger
2 gulrøtter
2 løk
1 stangselleri
2 purreløk
4 hele ferske hvitløk
2 røde paprika
12 sjalottløk
1 beger tomater
2 ss hvetemel
3 dl hvitvin
vann
30 g smør
50 g bacon
havsalt og grovstøtt pepper
olivenolje

Guide til produsenter av kjekjøtt finner du her. Merk at ingen av dem er store, men ta en telefon og hør om det er noe igjen.

• Renskjær bogen og del den i to deler i leddet mellom bogbladet og skanken.
• Stryk rikelig med salt på stykkene, vend i mel og brun i jerngryte på begge sider, med bacon og smør. Når alt er godt brun­et, ta ut kjøttet. Kan hende du må brune i et par omganger.
• Kutt gulrøtter, løk og stangselleri. Ha alt i gryten og la det surre seg mørt i oljen. Tilsett timian og hvitløk, delt i to på tvers. Stek og snu med sleiv så alt blir stekt jevnt.
• Legg tilbake kjøttet, strø over et par gode klyper salt og grovkornet pepper, tilsett tomat og la det blande seg godt med grønnsakene i ca. fem minutter.
• Hell i hvitvin og la den fordampe helt før du heller i vann, litt etter litt, til kjøttet er dekket. Tilsett paprikaen i store biter.
• Sett hele gryten med lokk inn i ovnen på 150 °C i 2 timer.
• Stek småløk og den hvite delen av purren i smør og olivenolje i egen panne. Når dette er godt stekt, tilsett litt vann som får koke ut til løken er mør.
• Smak til sausen med salt og pepper. Server god og varm med små poteter, småløk og purre. Pynt med fersk bladpersille.

Prøv også kjeconfit eller grillet kje

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører