Kjeconfit

19.04.2013

Slik du lager andeconfit, kan du lage lår på kje. En god slakter skaffer fettet. And trekkes i sitt eget fett, men siden kje er magert kjøtt må dette trekke i andres.

4 kjelår
2 kg ande-, gåse- eller svinefett
1 hel hvitløk
4-5 kvister fersk timian og rosmarin
havsalt og grovstøtt pepper

• Ben ut og surr kjøttet med hyssing så det holder seg samlet under trekkingen. Strø rikelig på med grovt havsalt og legg kjøttet kaldt over natten.
• Smelt fettet i en stor jerngryte på lav temperatur.
• Børst av saltet og legg kjøttstykkene i fettet, sammen med rosmarin, timian og hvitløken delt i to på tvers.
• Sett hele gryten med lokk i ovnen på 80 °C i 8 timer.
• Ta opp kjøttet, la fettet renne av, ta av hyssingen, skjær opp og server med potetpuré og sesongens nye grønnsaker. Sennep er godt til.

utropstegn miniGuide til produsenter av kjekjøtt finner du her.
Merk at ingen av dem er store, men ta en telefon og hør om det er noe igjen.

Prøv også grillet kje, eller kjebog i gryte

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører