Koking av kraft

14.06.2012

Hvis du våger deg på større deler av en okse eller kalv, er du programforpliktet til å koke inn kraft som du vil ha glede av i matlagingen din. Husk å sette på kjøkkenviften eller lukk opp et vindu!

Del beina så de får plass i en eller to store gryter.
Sett dem i ovnen på 200 grader. Har du et dyr med mye fett er annet fett unødvendig. Trengs fett bruk litt olje uten smak.
Kutt noen løk i to og legg med, og stek beina i langpannen til de er mørkebrune, ca en halv times tid. Best kraft blir det hvis du får med et par margbein.
Legger dem i gryta med vann så det dekker og kok i minst 4-5 timer, men ikke mer enn 7.
Hell gjerne litt mer vann på underveis. Avkjøl med beina i.
Når det er kaldt tar du ut beina, siler og koker inn med ferske rotgrønnsaker og reduserer til omtrent halv mengde.
Sil fra og frys kraften i passe porsjoner.
Nå har du kraft til gode sauser og supper!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører