Lam-i-nykål

06.06.2013

Kanskje må du spare denne oppskriften til det er slaktetid for lam, men det kan hende at du får fatt i nyslaktet lam i løpet av sommeren. Nykål er det i hvert fall tiden for nå. Lekker lysegrønn, syrlig, frisk og god i smaken og sunn som bare det gjør at vi bare må spise masse kål mens det er sesong. Bruk ribbe, lår, nakke eller skank fra lammet og la dette koke mye kortere enn du koker får-i-kål om vinteren.

1 ½ kg lammekjøtt
5 stk nykål
1 laurbærblad
grovkornet pepper
havsalt
Rørossmør

• Brun lammekjøttbitene i smør i en stor, vid jerngryte eller høy panne.
• Ha i laurbærblad og noen klyper med pepper og fyll på vann til det dekker kjøttet.
• La det småkoke, syde i ca 20 min. Sjekk at kjøttet slipper beina eller kok litt lenger.
• Hell på mer vann om det reduseres for mye.
• Del nykålen i to eller fire og legg det på toppen med noen klyper havsalt. Sett på lokk og la det dampe ca 5 min.
• Smak til kraften, rør forsiktig rundt og server med gode nypoteter og kaldt øl til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører