Lam med rotgrønnsaker

06.06.2013

En rustikk og herlig rett med sommerens ferske grønnsaker og kanskje ferskt lam? Kan lages dagen før og varmes opp. Få slakteren til å dele bog eller nakke i passe stykker for deg.

1 kg bog eller nakke med bein i biter
1 bunt ny løk
6 nye, små gulrøtter
1 liten sellerirot
olivenolje og litt smør
havsalt
grovstøtt pepper
frisk timian
3 dl hvit- eller rød vin
3 dl vann

• Varm stekeovnen til 180-200°C.
• Skjær grønnsakene i biter og fres dem gylne i smør og olje i en romslig jerngryte. Ta dem opp og legg til side.
• Brun kjøttskivene.
• Legg grønnsakene tilbake, hell på vann, kok opp, ha så i vin, kok opp og tilsett salt, pepper og timian.
• Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå minst 1 time, eller til kjøttet slipper beina lett.
• Server med en god salat og poteter til – eller ferskt landbrød.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører