Lammekoteletter med poteter i form

26.02.2016

En herlig rett plukket ut av ukemenyen vår i utgaven av Ren Mat nr 19. Be en slakter dele fine og tynne koteletter for deg, det synes vi er bedre en tykkke.



Tynne lammekoteletter trenger kun et minutts stek­ing på hver side i brennhet grillpanne eller på grill. Gni dem inn med olivenolje, salt og pepper og la dem hvile en liten stund etter steking.

POTETER I FORM
• Vask og skrell poteter og søt­poteter, del dem i passe biter og ha dem i en ildfast form sammen med hakket sjalot­tløk, hele hvitløkfedd med skall på, salt, pepper, krydderurter, gjerne timian eller rosmarin, og rikelig med olivenolje.

• Bland så alt får et lag med olje rundt seg og stek på 180 °C til potetene er gylne og ferdige, regn ca. 30–45 min. Søtpo­teter trenger mindre tid, så skjær disse i større biter enn potetene. Ta dem ut, knus dem lett med en gaffel og sett dem inn igjen under grillen med litt smør på toppen.

• Når de har fått litt farge er de ferdige. server med en god grønn salat med lettkokte bønner eller sukkererter og masse urter i.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører