Lammenakke i rødvin

06.06.2013

Vi må spørre etter mer nakke! Både fra svin, lam og storfe. En god slakter vet hvordan han skal dele bryst og nakke fra bogen. Kjøttet er smakfullt og egner seg til laaangsommat.

8 skiver eller biter fra nakke
2 ss olivenolje
3 dl vann
1 flaske rødvin
2 laurbærblad
5 kvister frisk timian
10 hele pepperkorn
1 liten rotselleri
4 gulrøtter
1 boks paprika
20 sjalottløk
4 fedd hvitløk
grovkornet pepper og havsalt

• Brun kjøttstykkene godt i olje i to omganger i stekepanne eller i en jerngryte. Hell over litt vann og kok inn til alt er fordampet og kjøttet begynner å steke igjen.
• Gjenta tre ganger og flytt alt over i gryten.
• Dekk kjøttet med vin og 3 dl vann. Kok opp og skum. Tilsett urtene og la kjøttet småkoke ca 1 time.
• Rens grønnsakene og skjær dem i terninger.
• Skrell løken og stek dem i litt smør i stekepannen til de får farge.
• Ha alt i kjøttgryten og kok videre til grønnsakene er møre, ca 15 min. Smak til med salt og grovkornet pepper.
• Server med gode nypoteter, potetstappe til, ha hvite bønner i gryten – eller begge deler.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører