Lammeskank til fire

16.04.2012

Kommer du over en god leverandør av økologisk lam eller geit, kjøp likegodt fire steiker og kutt steiken slik at du får fire fantastiske skanker med på kjøpet.

4 lammeskanker
2 store løk, røde eller gule
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
4 hvitløkfedd
3 dl vann
2 dl rødvin
salt, grov pepper
smør/olje
kvister av frisk timian

Brun skankene over sterk varme i en stor jerngryte i smør og olje, salt og pepper. Ta ut skankene, legg i kuttete grønnsaker og fres dem i fettet.
Hell i vann og vin, legg skankene tilbake, legg i timiankvistene og sett gryten med lokk på, hvis det dekker, eller bruk folie, i ovnen på 200 grader i 2 timer.

Smak til sausen og kjenn etter om den trenger noe mer salt, syre, kanskje en liten skvis sitron? pepper og kok i så fall inn saus og grønnsaker litt til. Smak at den er vel balansert.

Server en skank på hver tallerken med grønnsaker og saus en god potetmos til. Klipp gjerne over litt frisk bladpersille.
Bedre blir det ikke! Og fremdeles har du fire gode steiker igjen til søndagsmiddager!
Oppskrift på potetmos finner du her. 

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører