Lammestek på hyttetur

12.06.2013

Forandring fryder! Selv om selve stekingen tar litt tid, gjør denne retten nesten seg selv hvis du har stekeovn eller en god, varm grill med lokk. Eller bruk en jerngryte på varme glør. Be slakteren dele lammesteken i grove biter, 8-12 stykker. Du kan også bruke bog og nakke, eller en blanding. Et rustikt festmåltid på 1-2-3!

GRØNN RØMMESAUS

1 beger Rørosrømme eller lettyoghurt
frisk mynte, finhakket
persille, finhakket
gressløk, finhakket
dill, finhakket
½ sitron
½ grønn chili, finhakket
et par klyper Maldonsalt og rørsukker

• Rør alt sammen og smak til om den er passe avbalansert med søtt, surt og salt.

1 stor lammestek i biter
rotgrønnsaker
krydderurter
2 dl vann
2 ss kejap manis
olivenolje
havsalt eller Maldonsalt
grovstøtt pepper

• Sett ovnen på 200 °C eller varm opp grillen.
• Legg kjøttet og grønnsakene, kutt dem litt opp hvis de er store, i en form, ha over salt, pepper og olje og kejap manis. Bruk hendene til å surre det rundt.
• Ha rikelig med gode krydderurter over; dill, rosmarin, timian, persille – gjerne en blanding.
• Hell over vann og sett det inn i varm ovn eller på grillen (har du den på bål eller grill uten lokk bør formen ha folie over). Regn med minst 2 times steketid. Sjekk at kjøttet slipper beina. Det skal være godt “kokt”, mørt og falle litt fra hverandre.
• Server gjerne bare med godt brød til eller nye poteter, og lag gjerne en rømmedipp til. Alle smakene passer godt sammen.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører