Langtidsstekt lammerull

13.08.2015

Poitrine, (bryst eller mage), kalles denne stykningsdelen på fransk. Side eller slagside er den norske betegnelsen. Sydover brukes disse delene av både storfe, svin og lam til utrolig mange smakfulle ruller – noen saltes, andre røkes og noen langtidsbehandles i stekeovn eller i gryte. I Norge er dette stykket av lam mest etterspurt i jula. Det er synd ikke etterspørselen er jevnere, siden et hvert slakt inneholder to slike sider – hele året.Vi hadde det aller beste utgangspunktet; en slagside fra en sau som har bodd ute hele livet. En sau fra Hønefosstraktene, hvis eier tror på en ”målrettet beitestyring”. Det vil si at sauene flyttes hele tiden, fra beite til beite, slik at gresset får hvile innimellom.

SLIK GJØR DU

• Legg to sider på hverandre.

• Med Rørossmør, salt, pepper og urter inni, ruller du så hardt vi kunne og surret hyssingen stramt på.

• Rundstek den i smør og olje før du legger den inn i en litt over 80 graders ovn i en form med litt vann og en skvett rødvin i bunn, og salt og pepper over.

• La den stå i mellom 6 og 16 timer på litt over 80 grader.

• Ferske grønnsaker kan stekes i kraften den siste halve timen, og så er det “vær så god”. Enklere og bedre mat enn dette finnes knapt! Det er også godt å vite at vi utnytter de mindre populære delene på dyret, så spør etter slagside fra sau neste gang du er i en kjøttbutikk. Dette er snaddermat som kan brukes både som fingermat og til middagsmat.

PS. Det er får og ikke lam du ser, men lam egner seg bedre i en overskrift.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører