Linsesuppe

19.12.2013

Har du rester fra ribbe, bacon eller andre kjøtt rester kan du ha dette i suppa. Del kjøttet i små biter. Bruk små linser, fargen spiller ingen rolle.

1 røkt, saltet svineknoke
1 løk
5 nellikspikre
2 gulrøtter
2 laurbærblad

• Legg knoken i vann så det dekker godt sammen med en løk delt i to som du setter nellikspikrene i, gulrøttene i store biter og laurbærbladene. Sett til småkoking i minst 2 timer, gjerne lenger. Vil du ha magrere suppe setter du den kaldt over natten og tar av fettlaget før du fortsetter.
• Ta ut knoken og pill den ren for kjøtt. Ikke ta med for mye fett og ikke svoren.
• Sil kraften.

400 g små, tørre økologiske linser
3 store økologiske gulrøtter
2–3 løk
1 liten rød chili
2 ss ketjap manis
pølser fra Grøstadgris

utropstegn miniFor gode, øko­logiske pølser, sjekk vår kjøttguide.

• Kok opp den silte kraften. Skum.
• Hakk grønnsakene og ha dem i en gryte, gjerne en jerngryte, og fres dem lett med en skvett olivenolje og ketjap manis.
• Spe med den silte, varme kraften.
• Skyll linsene godt i en sil i kaldt vann og ha dem oppi sammen med det oppskårete kjøttet. La suppen stå og småkoke i minst 30-­45 min.
• Ha i oppskårete pølsebiter de siste 10 minuttene. Kjenn på linsene at de er helt møre før du serverer suppen, og smak om den mangler salt eller pepper.
• Suppen kan godt lages dagen før den skal spises. Blir det for lite væske er det bare å spe på med vann og krydder.
• Litt fersk timian eller rosmarin gjør seg godt i. Bruk de urtene du liker og har.

Suppe smaker ekstra godt med hjemmebakt gryterød til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører