Nam i dill

12.06.2013

Lam i dill er en av de gode, gamle rettene som har druknet litt i nye og trendy oppskrifter. Lam i dill med kantareller er knallgodt, eller du kan bruke gulrøtter i stedet.

1 ½ kg lammebog
1 løk
4 gulrøtter eller ferske kantareller
1 ts timian
1 laurbærblad
3 persillekvaster
1 kvast frisk dill
½ liter kyllingkraft (kan erstattet med bare vann)
2 ½ dl fløte
2 ss eddik/sitronsaft
1 ts råsukker
Maldonsalt
mer frisk dill

• Del kjøttet i store stykker, brun dem lett. Slå over kaldt vann og gi det et skikkelig oppkok i ca 2-3 minutter.
• Hell kjøttet i et dørslag og skyll det i kaldt, rennende vann. Vask gryten.
• Legg kjøttet tilbake og tilsett løk, som du har delt i to. Ha i fersk timian, laurbærblad, persillekvaster og grovkornet pepper, samt fersk dill – stilker også – og kyllingkraft.
• Spe med vann så alt er dekket. La det koke sakte i 35 minutter, skum ved behov.
• Bruker du gulrøtter, tilsett dem i lange biter. La alt koke i ca 30 minutter, eller til du kjenner kjøttet er mørt og faller fra beina. Ta ut kjøtt og gulrot og sil fra sausen i en ny kasserolle. Kast dill, løk og krydder.
• La sausen koke inn med fløte i ca 20 minutter, spe med mer kraft hvis du synes det blir lite saus.
• Smake til sausen med eddik eller sitronsaft, sukker og salt. Smak deg frem til smaken er riktig balansert.
• Slå sausen tilbake over kjøttet og gulrøttene, varm opp og klipp over fersk dill før du serverer med gode, nye poteter til.
• Stek kantarellene for seg og ha dem i gryten eller pannen like før servering.

Foto matprat.no

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører