Osso buco

05.06.2012

Denne typiske italienske retten lages av skanken på kalven, nederste delen av låret. Dette partiet på dyret er seigt kjøtt med mye bindevev, og trenger derfor lang og langsom koking. Beina er rike på marg, derfor blir også smaken så fantastisk. Italienere spiser Osso buco gjerne med polenta til. Vanlige poteter er like godt, enten som stappe eller vanlig kokte. Dette er ganske fet mat og derfor er det godt å servere Gremulata sammen med denne retten, en friske blandingen av sitron, hvitløk og persille som strøs over ved servering.

6 gode skiver kalveskanker
3 dl kjøtt-, kalv- eller kyllingkraft
2 dl tørr hvitvin
3 gulrøtter
3 stilker stangselleri
2 små løk
2-3 bokser hakkete tomater
1 laurbærblad
4 fedd hvitløk
grovhakket bladpersille
salt, pepper og hvetemel
olivenolje og smør til steking

Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir. Skrell gulrøttene, skyll stangsellerien og finhakk alle grønnsakene. Vend kjøttet i litt mel, salt og pepper. Hell i olivenolje og ta en klatt med smør i en stor jerngryte og legg i kjøttskivene og brun dem godt på begge sider. Ta kjøttet ut og fres grønnsakene i samme gryte uten å vaske den.

Hell i kraft, vin og hakkete tomater og kok opp.

Skru ned varmen og legg kjøttet tilbake i gryten, sørg for at sausen dekker godt og la det småkoke forsiktig i minst 2 timer. Smak til med salt og pepper.

GREMOLATA

1 håndfull bladpersille
1 hvitløkfedd
skall fra en hel liten, økologisk sitron
Hakk persillen med hvitløk. Vask og skrell sitronen tynt med en potetskreller og finhakk. Pass på at du ikke får med det hvite bak skallet. Bland dette sammen og server det i en liten bolle for seg.

 

 

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører