Svinekjaker i mørkt øl

19.12.2013

Dette er Tom Viktor Gausdals oppskrift, lånt med tillatelse fra superkokeboken Mat og drikke. Om du ikke synes retten er det vakreste å se på, tar den det igjen når den treffer ganen.

Retten inneholder egentlig tynne skiver av trøffel, men kan selvfølgelig lages uten. Har du en ekte aromatisert trøffelolje kan du røre inn en liten skvett i mosen. Ikke helt det samme, men ok.

600–800 g pussede svinekjaker
2-3 flasker godt, mørkt øl
1 løk, i båter
4 hvitløksfedd
1 kvist timian
1 laurbærblad
sitronsaft
ca 2 ts havsalt

utropstegn miniEt godt mørkt øl passer i glasset også. For å få fatt i svinekjaker kan du spørre en dyktig slakter, eller ta kontakt med leverandører av svin som du finner i vår guide.

• Legg kjakene i en kjele, ha i grønnsakene og fyll opp med øl. Legg i urter og ha i salt.
• La småputre med lokk delvis på i om lag 2 timer, kjenn etter med en spiss kniv om kjøttet er helt mørt eller kok videre.
• Ha i litt vann hvis det er lite væske igjen i kjelen.
• Når kjakene er klare, siles kraften fra og kokes inn til den tykner. smak til med salt, pepper, noen dråper sitronsaft og rør inn et par skjeer Røros smør til slutt, montér, som det heter på fagspråket.

STAPPE
500 g mandelpoteter
50 g smør
1 dl melk eller fløte
havsalt og pepper

• Kok skrelte poteter møre i vann.
• Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre før du moser dem, visper inn smør og melk, smaker til med salt og pepper og eventuelt noen dråper trøffelolje.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører