Koking av ferskvannskreps

12.06.2013

Du trenger en stor gryte. Kok opp ca fire liter vann til 30 kreps. Vannet skal saltes rikelig, minst tre spiseskjeer per liter, og tilsettes en god porsjon krondill.

Mange liker å smaksette kokevannet med øl og sukker. Beregn en flaske lyst øl og to spiseskjeer sukker til denne vannmengden. Krepsene legges levende i fosskokende vann, ikke for mange av gangen. Trekketid er omtrent 10 minutter fra siste er kommet i.

La krepsen avkjøles i laken. Legg krepsen pent opp på et fat. For at ikke kraften skal renne ut, er det smart å legge de underste lagene med ryggen ned og kun øverste laget med ryggen opp så det ser pent ut. Pynt fatet med mer frisk blomsterdill. Godt brød og godt smør setter du på bordet og husk smekke til alle med fine klær. En bolle med varmt vann til å vaske fingrene i bør du også sette frem.

I Sverige er det vanlig med en stor, god gulost på bordet også, antagelig for å få deg til å spise mer brød hvis det er litt knapt med kreps!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører