Krydderkaker…

27.11.2012

Lag deigen når du har tid og lyst, frys den i pølser og bak ut kakene når du vil! Super enkle og nydelige små krydderkaker. Jo tynnere du skjærer dem – desto bedre – synes vi.

250 g Rørossmør
125 g lønne- eller agavesirup
250 g Demerarasukker
4 ts kanel
3 ts støtt nellik
2 ts støtt ingefær
2 ts pomeransskall eller 2 ss appelsinmarmelade
100 g finhakkede mandler
500 g økologisk hvetemel
2 ts natron
1 ss lunkent vann

• Bruk en morter til å støte krydderet hvis det ikke er fra poser.
• Ha smør, sirup (du kan bruke agave eller lønn eller blande), og sukker i en stor jerngryte eller annen tykkbunnet kjele. Smelt og rør sammen ved lav varme. Det må ikke koke.
• Tilsett krydder, mandler og pomeransskall/marmelade og rør alt godt sammen. Bruk en slikkepott.
• Ta gryten av varmen. Løs opp natron i vannet og rør i.
• Rør inn melet, litt etter litt, og rør til deigen er fin og jevn.
• Skrap ut av kjelen og sett kaldt.
• Del deigen når den er avkjølt og trill pølser med en diameter på cirka 3-4 cm.
• Pakk pølsene i plast og legg dem i kjøleskapet over natten. Vil du fryse pølsene, gjør du det med en gang. Når pølsene er halvfrosne er det lett å skjære tynne skiver, som du legger på stekeplater med bakepapir under.
• Stek dem på 175 grader i ca. 5 min. Følg med! Det går fort fra lysbrunt til brent! Avkjøl dem på rist.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører