Lag smør selv

20.03.2012

Med kjøkkenmaskinenes inntreden i kjøkkenet er det ingen grunn til panikk selv om smør mangler i butikkhyllene. Med rikelig tilgang på både fløte og rømme, er det superenkelt å lage godt smør selv.

• Hell et beger med rømme eller fløte i maskinen.
Skru maskinen gradvis opp mot nesten
full fart. Når lyden forandrer seg, ser du at
smøret “kommer” og likner eggerøre. Kjør
videre.
• Når det blir en klump, og kinnemelken skilt
ut, tar du det ut av maskinen og klemmer ut
så mye kinnemelk du kan med rene hender.
Bruk gjerne engangshansker. Byfolk heller
ut kinnemelken eller gir den til katten.
• Bruk gjerne en sil til å klemme og kna ut vannet.
Kna inn litt godt flaksalt på slutten. Hvor
salt du vil ha smøret er opp til deg. Reglen
gjelder ennå; jo saltere smør og jo mindre
kinnemelk, desto lenger holder det.
• Strø litt mer salt på et matpapir og pakk smøret
hardt inn. Legg kaldt til du skal bruke det.

utropstegn mini

Bruker du seterrømme, får du setersmør.
1 liter fløte gir ca 400 g smør. Lag i porsjoner så ikke bollen på mikseren blir for full.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører