Landbrød med surdeig

08.04.2012

Brødet på forsiden av Ren Mat i februar i fjor er et herlig stort landbrød, bakt på Kolonihagens bakeri i Oslo. Her er oppskriften, øvelse gjør mester, bak til det sitter i fingerne!

SURDEIG
0,6 dl vann røres sammen med 60 g grov sammalt rug. Skal egentlig stå minst en uke. Du kan “jukse” ved å ha i 2 g gjær, en liten klype, så holder det med en dag.

RESTEN AV BRØDET
540 g økologisk hvetemel
120 g urkornmel fra Holli Mølle
20 g salt
10 g tørr malt
10 g gjær
4 dl vann

• Rør ut gjæren i litt av vannet.
• Ha alle tørre ingredienser i en bolle og tilsett resten av vannet, må ikke være varmere enn 37 grader.
• Kjør alt, også surdeigen, i en eltemaskin til deigen samler seg.
• Sett på lunt sted til heving en time med et håndkle over.
• Form brødet og legg på smurt plate med litt mel. Legg over kjøkkenhåndkle og la brødet etterheve ca en halv time.
• Snitt brødet med skarp kniv, som på bildet, før steking og strø litt mel over.
• Sett brødet inn i forvarmet ovn, 250 grader.
• Kast inn en kopp med vann i langpanne i bunn før døren lukkes, så blir skorpen sprø.
• Senk til 200 grader og stek i ca 40 min.

Flere gode oppskrifter på brød
Kafé Oslos spelt- og emmerbrød
Simons speltloff

La deg inspirere:
Pain De Martin
Camilla Plum

Les mer om urkorn

Oppskrift på surdeigsstarter og surdeigspleie; surdeig fra start til mål

Her finner du flere oppskrifter med surdeig; julekake med surdeig, pølse og hamburgerbrød

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører