Limemarinert makrell

29.04.2012

Er du heldig å dra opp endel makrell, er det fint å kunne variere litt. Å servere makrellen på denne måten er kjempegod som snacks eller forrett. Du kan gjerne forsøke andre fiskesorter også.


600 g makrellfilet
5 ss grovt havsalt
1 ½ dl god olivenolje
2 ss frisk ingefær, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 1/2 ts støtt rosépepper/grovt sort pepper
revet skall og saft av 2 lime
1 ts salt
salat
persille
strimler limeskall

Frys makrellfiletene i 1 døgn.
Ta dem ut og dryss dem med grovt havsalt. La dem stå til de er halvtinte.
Tørk av saltet og skjær makrellen i tynne skiver. Fordel dem på fire porsjonstallerkener.
Rør sammen olje, ingefær, skall og saft av lime og rosépepper/pepper, og hell det over makrellen.
La det trekke i ca. 10 minutter før servering. Salt litt, eller la gjestene salte selv.
Legg på salat, limeskall og persille.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører