Marmelade med bitre appelsiner

03.12.2015

Februar er tiden for bitre appelsiner. Det er disse vi skal bruke til den ekte, gode, hjemmelagde marmeladen. Noen blir så ivrige i sin hjemmeproduksjon at de snakker om årgangsmarmelade. Det kan gå sport i så mangt…



1 kg bitre appelsiner
2 l vann
2 kg sukker

• Del appelsinene i to og press ut saften med en juicepresse i en gryte. Plukk ut alle steinene og legg disse i en tøypose.
• Del de halve i to igjen, og bruk en skarp liten kniv og ta ut resten av fruktkjøttet og så mye du klarer av det hvite.
• Det du sitter igjen med av skall snittes i fine strimler med skarp kniv. Ha dette i gryten med saften. Ha i tøyposen med steinene. Kok i 2 timer, og la dette stå til neste dag, ca 24 timer.
• Kok opp med sukkeret, rør godt ut og kok til det tykner, misnt en time. Rør av og til, og pass på varmen så det ikke fester seg til bunnen. Ta vekk skummet.
• Fyll opp i resen syltetøyglass og sett på lokket med en gang.

TIPS
• Tøypose lager du ved å binde opp en liten, ren vaskeklut av typen som brukes til babyer.
• Vil du lage mer enn oppskriften tilsier, lag to porsjoner i to gryter. Ikke slå sammen flere porsjoner i større gryte, av en eller annen grunn går det utover resultatet.
• Oppbevar syltetøyet i en kjølig kjeller hvis du har, eller i et ikke for varmt skap. Ikke oppbevar marmeladen lenge i kjøleskapet, sukkeret kan krystallisere seg over tid.



Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører