Norsk chèvre med asparges

19.04.2013

Litt fyldig, søt dressing passer godt til. Du kan også lage små lekre forretter ved å putte en bit på ristet brød og sette dem under grillen til osten smelter litt. Server dem med en liten klatt innkokt plomme, fiken eller annet søt/syrlig snadder.

Norsk, hvit geitost
12-16 asparges
2 sjalottløk
½ dl hvitvinseddik
1 ½ dl mild olivenolje
Maldonsalt og grovkvernet pepper
1 dl portvin
1 dl balsamico
½ dl rårørssukker
1 liten neve rosiner eller svisker

• Del geitosten i passende stykker og stek den på bakepapir på 180 °C i ca 5 min til du ser den blir myk og lys brun.
• Kok aspargesen i lettsaltet vann et snaut minutt for tynne, norske, ferske asparges. Tykke må koke litt lengre.
• Slå av vannet og hell dem over i iskaldt vann, ha gjerne isbiter i vannet.
• La dem renne av seg i et dørslag.
• Finkutt sjalottløk og bland inn eddik og olje. Vend aspargesen i dette før servering.
• Kok inn portvin, balsamico og rosiner eller hakkete svisker til sirupkonsistens.
• Legg opp så lekkert du kan og server som forrett, gjerne med godt brød til.

Den hvite geitosten smaker ypperlig sammen med rødbeter også. Se oppskrift her.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører