Bønnepasta

23.08.2014

Glutenfri og næringsrik pasta basert på bønner blir stadig mer vanlig. Dette er ikke bare et sunt alternativ for dere som vil unngå gluten, men også vi som spiser pasta basert på mel har ofte godt av å variere litt.

En pose gir pasta nok til fire personer, og du kan jazze den opp med nesten hva det skal være. Ost, en god olivenolje og godt fingersalt over, en vanlig tomatsaus, skalldyr eller grønnsaker. Bønnepasta smaker ikke spesielt mye, derfor er det godt med litt smakfullt tilbehør. Dette er sunn mat, rik på fiber, proteiner og med såkalte langsomme karbohydrater som gir god metthetsfølelse. Innholdet i posene er kun bønner omdannet til pasta, ikke noe annet. Selges i helsekostbutikker.
Kjøtt egentlig unødvendig med tanke på ernæring. Bønnepasta inneholder godt med proteiner, og det gjør jo kjøtt også. Likevel har vi valgt å bruke noen små kjøttstykker fra årets jakt; finskåret reinsdyrkjøtt. Høstens traktkantareller smaker også godt sammen med denne pastaen. Dessuten persille, chili og hvitløk for å gi retten et lite kick. God og næringsrik middag på 15 minutter er mulig! Start med å hakke hvitløk. Se hvorfor her.

1 pose bønnespagetti
biter av kjøtt
traktkantareller
bladpersille
chili
hvitløk
olivenolje
smør
salt og grov pepper

• Kok opp rikelig med vann, ha i pastaen når vannet koker skikkelig. Kok pastaen i 6 minutter. Ikke kok den for
lenge!
• Varm opp en jernpanne med litt grovkornet pepper, ha i oljen når pannen er god og varm og fres kjøttstykkene ca 1 minutt. Legg dem på en tallerken, ta smør i pannen og stek soppen. Legg kjøvttet tilbake, ha i finhakket chili, hvitløk og persille og stek noen sekunder. Trekk pannen til side.
• Hell vannet av pastaen og surr inn litt god olivenolje og strø over litt fingersalt.
• Legg opp på varme tallerkener og ha litt olivenolje over ved servering.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører