Lunken nudelsalat

15.04.2012

Lag sauser og dressinger selv, så vet du hva de inneholder og du kan bruke alternativer til det usunne hvite sukkeret som de asiatiske ferdigsauser, som oftes bare en dårlig etterlikning av de originale, ofte er fulle av.

150 g risnudler
100 g aspargestopper
1 squash, i skiver, både grønn og gul kan brukes
1 bunt vårløk, i biter
½ agurk, i halve skiver

Dressing
1 frisk chili, hakket, skrap ut frøene
2 lime, saften av
2 ss mild honning
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
2 ts sesamolje
2 never friske blader av koriander og mynte

• Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll dem godt under kaldt vann. Lag dressing av limesaft, honning, soyasaus, fiskesaus og sesamolje og bland dressing og agurk med nudlene.
• Rens og del resten av grønnsakene, ha dem i en bolle og hell over litt av den søte chilisausen. Bruk rene hender til å blande grønnsakene med sausen.
• Stek dem i panne eller på grill.
• Anrett de stekte grønnsakene på salaten og dryss over koriander og mynte.
• Server med chilisausen ved siden av og kylling eller reker

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører