Pasta med løvetann og skvallerkål

15.06.2016

Mye mat er gratis. Skvallerkål og løvetann er herlige i pasta. Takk til Dag Tjersland for oppskriften, som du også finner i hans siste bok "Pasta og Pizza".



4 pers

500 g pasta
løvetann og skvallerkål, noen gode never
3 ss Rørossmør
1 sitron, skall
½ sitron, saft av
3 hvitløkfedd
jomfru olivenolje
grovstøtt pepper
fingersalt

• Plukk rikelig med grønne blader, de krymper under koking. Bruk helst de unge bladene fra skvallerkålen, de som er litt blanke, ikke store gamle blader, de kan bli bitre. Velg de yngste og friskeste bladene fra løvetann også. Fjern de groveste stilkene, skyll bladene godt og kok dem opp i saltet vann.

• Sil dem, press så mye vann du kan få ut av dem, lag en ball og hakk dem grovt.

• Smelt smøret, ha i revet sitronskall, hakket hvitløk og sitronsaft, litt etter litt. Smak at den ikke er for sur. Trekk gryten til side og ha i en god slump olivenolje. Kok pastaen som anvist på pakken.

• Mens denne koker har du bladene i sitrongryten, varmer opp og lar det surre litt forsiktig.

• Hell av nesten alt vannet fra pastaen, men gjem litt til gryten med det grønne i. Surr pastaen godt sammen med det dette og server på varme tallerkener. Strø over noen ferske blader og rikelig med parmesan.


Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører