Pestopasta

21.09.2012

Hvis du har vært i Genoaområdet i Italia og spiste pasta med pesto, vet du akkurat hvordan den skal smake.

Hemmeligheten fra Italia er selvfølgelig at pastaen ofte er hjemmelaget, basilikumen har mye smak, olivenoljen likeså, og at de bruker mye av begge deler. Har du hatt basilikum i hagen i sommer, er det kanskje på tide å bruke den, for den tåler kulde dårlig. Ikke vær sparsom, men sjenerøs når du først serverer denne retten. Ikke spar på nyrevet, fersk parmesan heller.
Se oppskrift på "Verdens beste pesto".

• Rist en håndfull eller to med pinje– eller pistasjnøtter i varm stekepanne.
• Kok pasta til fire.
• Hell av vannet, og hell pastaen tilbake i gryten så fort at litt av vannet følger med.
• Hell over rikelig med pesto og rør rund over svak varme så du holder det varmt.
• Legg opp på gode og varme tallerkener og strø nøttekjernene over.
• Pynt med noen blader av basilikum og strø over litt parmesan.
• Server god olje ved siden av, og la folk få rive mer parmesan over hvis de vil.
• Godt brød hører også til.

utropstegn miniFerdigpesto på glass er noe helt annet enn hjemmelaget pesto! Kan faktisk ikke sammenliknes.
De økologiske basilikumplantene fra Finstad Gartneri smaker nesten som i Liguria.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører