Ravioli i oksehalesuppe

21.09.2012

Hjemmelaget ravioli, fylt med høstens siste sopp; trompet- og traktkantareller, er en kraftfull og smakfull rett som det tar litt tid å tilberede. Få med deg noen på kjøkkenet og kos dere med et glass mens dere kokkelerer sammen.

Pastaputer
300 g hvetemel
½ ts salt
3 egg
mer mel

Fyll
100 g ricottaost eller ferskost fra Nyr
2 ss reven parmesan
2 ss hakket traktkantarell
litt havsalt

• Begynn med å lage den ferske pastaen. Fersk pasta trenger én times hviletid etter at du har blandet den, så den ikke er klissete å håndtere. Bland salt og mel, og hell det ut på kjøkkenbenken i en “topp”. Lag en grop i midten med hendene. Knekk eggene i denne gropen, og rør melblandingen sammen med eggene litt etter litt. Bruk fingrene!
• Kna deigen i minst 10 minutter, til den blir smidig. Pakk den inn i plast, og la den hvile i kjøleskapet én time.
• Bland alle ingrediensene til fyllet.

utropstegn mini Trenger du nybegynnerhjelp til å lage ravioli kan vi anbefale deg denne siden. Der er det bilder, trinn for trinn.

• Strø et tynt lag mel på benken før du begynner å kjevle ut pastaen, og regn med å bruke mer mel underveis. Har du tilgang til en pastarulle, bruk denne. Pastaputene skal ha så tynne vegger som mulig.
• Kjevl eller rull pastaen stadig tynnere før du tilsetter pastafyllet.
• Tre til seks pastaputer per person er passe, avhengig av hvor store du lager dem. Lag heller flere små enn få store.
• Strø et tynt lag mel på benken, og legg på den ene deigsiden. Unngå at den kleber seg til underlaget. Legg på små hauger med fyll, omtrent så store som klinkekuler, med noen centimeter i mellom.
• Legg over overflaket, og trykk godt sammen inni mellom fyllet.
• Unngå luftblærer, da kan putene sprekke under kokingen.
• Skjær eller stans ut puter, runde med et lite glass eller kantete med en siksakrulle.
• Lag ferdig alle før du begynner kokingen.
• Vanligvis skal du fosskoke pastavann, og legge dem i, men disse pastaputene lar du syde direkte i oksehalekraften som du finner oppskrift på her.
• Ta putene raskt over i kjelen med sydende buljong, én etter én, men vær forsiktig så de ikke punkteres. Beregn 5-10 minutter, avhengig av hvor store og tykke putene er.

Her finner du oppskrift på oksehalesuppen.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører