Rekepasta

22.03.2012

Alltid lurt å ha et lite forråd av nødproviant; litt pasta i skuffen, reker i fryseren, en persillekvast i vinduet, litt god olivenolje – og vips – middagen er reddet på under 20 minutter.

• Tin så mange reker du trenger under varmt vann i et par minutter.
• Skrell dem.
• Finhakk persille eller andre urter du måtte ha, gjerne litt rød chili og hvitløk også, mens du koker pastaen.
• Hell av vannet, bland pastaen med det andre, hell over litt god olivenolje og middagen er servert!

utropstegn mini Reker er en god kilde til vitamin B-12 og inneholder også vitaminene A, E og D. De inneholder lite fett, men nyttige mineraler som kalium, kalsium og magnesium. Det er like lett å hive skallet i en gryte som i søpla. Hell på vann og kok kraft til fiskesuppe eller en saus dagen etter. Aller best blir det hvis du freser skallet i litt olivenolje før du heller på vann. Fullkornpasta er sunnest, de fleste butikkene har det. Matvarer rike på fullkostfiber har flere fordeler: Kan minske risikoen for hjertesykdom og diabetes, minsker risiko for overvekt, motvirker forstoppelse.  En rekke studier tyder på at inntak av fullkorn kan minske risikoen for tarmkreft.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører