Skinke og makaroni i form

27.08.2014

Før hadde man ofte en hel skinke som det ble spikket og spist av hele sommeren. Vi gledet oss til de siste tørre restene, for da ble det skinke og makaroni i form. Og vi fikk bruke ketsjup på! Prøv å lage ketsjup selv, oppskrift finner du under "Sauser og tilbehør". Det er ikke lett å få fatt i økologisk skinke, men en bit sideflesk kan også brukes. Eller en bit norsk annen skinke. Alle de andre ingrediensene er økologiske.

4-500 g skinke i terninger
500 g makaroni
150 g Rørossmør
4 ss hvetemel
1 ¼ l melk
5 egg
2 ts revet muskatnøtt
2 hvitløksfedd
250 g parmesan, revet
brødstrø
grovstøtt pepper, salt

• Kok makaronien et par minutter mindre enn det står på pakken.
• Smelt smør i en tykkbunnet, stor gryte og rør inn melet. Ha i melken, litt av gangen, la den bli varm før du rører det sammen, da blir det garantert ikke klumper. La det koke opp og fortsett til du har en jevn, hvit saus. Bruk en slikkepott i tillegg til visp nå så du får med alt fra kantene. Sausen skal ikke være tykk.
• Rør inn muskat og halvparten av parmesanen, finhakket hvitløk og sett gryten til side til avkjøling før du har i eggeplommene.
• Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i sausen, så skinke og makaroni som du også rører forsiktig inn. Smak og se om den er sterk og salt nok. Skinken vil gi fra seg en del salt, så vær forsiktig med saltet.
• Ha alt i en ildfast form, smurt med olivenolje, og strø jevnt over brødstrø og parmesan på toppen. Får du nok, lag noen små former også, så har du ”krisemat” i fryseren.
• Stekes på 160°C i ca 45 minutter. Sett på grillen i noen minutter for sprø skorpe helt på slutten. Lager du for fryseboksen, stek noe kortere så den tåler oppvarming uten å bli tørr.
• Server med en god salat til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører