Vill pasta

21.09.2012

De små indrefiletene fra hjort, rein eller rådyr bør serveres med andakt. Her er en utradisjonell og herlig oppskrift med italiensk tvist. Servert på denne måten kommer de lekre kjøttstykkene til sin rett, du behøver ikke så mye, smaken og teksturen er der likevel. Både sopp og parmesan fremhever umamismaken som er sterk i viltkjøtt.

Når vi slakter får vi av og til små kjøttstykker som vi ikke helt hva vi skal gjøre med. Noen stykker, for eksempel biter fra bogen, det kjøttet som ligger på skulderbladet, er nesten like møre som en indrefilet. Det kan også brukes. Denne retten ble laget etter en liten tur i soppskogen. Soppen er tidlige traktkantareller og et par rødskrubber som blir ganske sorte når de stekes. Husk at rødskrubb er giftige, kan gi litt magebesvær, hvis de ikke stekes eller forvelles i minst 10 minutter.

Stek soppen til den har gitt fra seg væske som den får surre i til væsken er fordampet. Ha i smør når det begynner å blir tørt, strø over salt og pepper.

Kok pastaen som anvist på pakken.

En liten bit av indrefileten skjæres i fingertykke skiver og stekes så vidt, maks 1 minutt på hver side, i pannen der soppen har stekt. Ikke vask pannen, men ha i litt mer smør. Ha på litt Maldonsalt og grovstøtt pepper.

Legg opp på varme tallerkener og riv over rikelig med parmesan og litt god olivenolje. Sammen med en rik og god rødvin er dette et festmåltid!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører