Pikekyss

28.11.2012

Marengs eller pikekyss. Søte som bare det, en riktig godbit til kaffen eller ved siden av en god dessert.

Lag dem store eller små, men pass uansett på at ikke ovnen er for varm så de blir brune. Om de ikke er like perfekte som på bildet gjør ikke det noe. Smaken er den samme. Søt og god og smelter i munnen.

3 stk økologiske eggehviter
225 g økologisk, hvitt sukker
litt salt og noen dråper sitron

Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron.
Ha i eggehviter og 1/3 av sukkeret og pisk dette luftig. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Skal være så stivt at du kan snu bollen på hodet.
Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakepapir.
La marengsen tørke/steke ved 60-70 °C i 2 timer.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører