Quiche

22.02.2013

Dette er kosemat! Siden denne quichen inneholder Nyr behøver du ikke ost. Bruker du ikke Nyr bør du ha i smafull ost, type parmesan, og litt mer melk.

Quiche med Nyr

Deig

3 dl økologisk hvetemel
1 ts havsalt
125 g Rørossmør
2 ss vann

1 økologisk egg til pensling
500 g tørre erter til steking

• Bland ingredienser i en kjøkkenmaskin. Ikke kjør for lenge, da kan deigen bli seig.
• La deigen hvile en time før du kjevler ut og kler en form.
• Dekk med bakepapir og hell i gule, tørre erter og stek paiskallet på 200 ºC i 10 min.
• Ta ut formen, la den bli litt kald før du forsiktig heller av ertene. (Gjem dem til senere paier.) Pisk egget og pensle bunnen med dette før du steker bunnen i et par minutter til. Dette gjøres for å være sikker på at det ikke er hull i deigen så fyllet renner ut.

Fyll

1 stor gul løk
50 g spekeskinke i biter
50 g kokt skinke i biter
100 g sprøstekt bacon i biter
4 økologiske egg
2 dl Nyr (alt. en god neve gul, halvfast smakfull ost)
2 dl melk
salt, pepper
finhakket persille eller gressløk

• Del løken i tynne skiver, del bacon, spekeskinke og kokt skinke og stek alt i en panne med litt smør. Bland Nyr, melk, egg, og smak til med grovkornet pepper og Maldonsalt. Husk at bacon og skinke er salt i seg selv. Bland alt sammen og hell i paiformen.
• Stekes på 180 ºC til den er fast, ca 30 min.
• Serveres varm eller kald. Denne er fin til kantiner eller hjemme. Lag den ferdig i god tid og stek den når gjestene er kommet. Det gir god duft fra kjøkkenet!

utropstegn miniSkal du lage mange kan du lage ferdig paiskall
og oppbevare noen dager før du steker dem med fyll i.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører