Ramsløkbuljong, lammehjerte og rå asparges

26.05.2014

Ramsløk er dukket opp mellom trærne igjen og høstes som aldri før. De har vel egentlig alltid vært der, uten at de fleste av oss har visst at vi kan og bør plukke og spise dem. Norges svar på vill hvitløk, sies det.

I denne forrett en serveres sesongens asparges rå. De er sprø og smaker herlig. Bruk hjerte fra lam hvis du får tak i det, eller bruk innmat fra kylling eller and, både hjerte og lever.

2 lammehjerter
2 gule løk
½ l kraft, kylling eller lam
½ l ramsløk, plukk i skogen
eller bruk persille og hvitløk
1 ss Rørossmør
salt og pepper

Aspargessalat

grønn, fersk asparges
en god neve basilikumblader
2 ss kapers
1 dl olivenolje
salt og pepper

• Hakk de gule løkene og stek den myk i smør i en gryte. Ha i lammehjertene delt i to og stek videre til de er blitt brune. Tilsett kraft, salt og pepper. La det koke cirka 30 minutter. Ta opp hjertene og avkjøl.

• Del asparges og bland med basilikumblader, kapers, olivenolje, salt og pepper.

• Skjær hjertene i biter og bland dem i aspargessalaten.

• Kjør kraften i mikser sammen med ramsløk, salt og pepper. Server buljongen sammen med aspargessalaten.

• Ha litt god olivenolje over både salat og suppe, og riv også noen flak av god ost over, gjerne en type fra sau; en godt lagret peccorino eller en manchego.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører