Sennepssauser

22.03.2012

Henriette Schønberg Erken forklarer sennepssaus ganske suverent; «En blanding av sukker, vineddik, olivenolje, fransk sennep og hvit pepper.» Og mer er det kanskje ikke å si om den saken? Vel. Det er mange oppskrifter på sennepssaus til gravet ørret eller laks. Her er 5 forskjellige:

Sennepssaus 1

4 halvkokte eggeplommer
2 ss dijonsennep
litt sitronsaft 
2 ½ dl olje, mais eller solsikke
finhakket dill

Visp alt sammen og spe oljen forsiktig i mens du visper. Smak til med salt og klipp i dill.

Sennepssaus 2

1 dl rømme
1 dl majones
1 ss dijonsennep, fin
1 ss dijonsennep, grov
1 ss svensk sennep, søt
litt sitronsaft
finhakket dill

Visp alt sammen. Smak til med salt og klipp i dill.

Sennepssaus 3

4 ss sennep
1 ss sukker
½ ss eddik
4 ss dl olje, mais eller solsikke
finhakket dill

Rør alt sammen og smak til med salt og pepper. Noen liker hvit pepper, andre foretrekker sort pepper.

Sennepssaus 4

2 ss grov sennep
1-2 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
1 eggeplomme
1 dl olje, mais eller solsikke
salt og hvit pepper
finhakket dill

Rør sennep, sukker, eddik og eggeplomme sammen. Hell oljen i under omrøring i en fin stråle. Smak til med salt og pepper. Finhakk eller klipp dillen og rør den i før servering.

Sennepssaus 5 

3 ss sennep, sterk
2 ss sukker
1 eggeplomme
2 ss lys vineddik
1 dl olje, mais eller solsikke
finhakket dill

Slik graver du fisk.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører