Søt chilisaus

13.04.2012

Denne sausen er fast følge til mye asiatisk mat. Kjøper du denne ferdig kan du være sikker på at den inneholder mye sukker eller fruktose. Hvor mye står ikke oppgitt på flasken, men den er veldig søt, så det er antagelig mye. Lag heller en sunnere variant selv.

1,5 dl riseddik eller mild epleeddik
2 dl agavesirup
2 dl vann
3 ss asiatisk fiskesaus – Nam plah
3 fedd hvitløk, finhakket
4 røde chili, finhakket med frø
1 ss revet, frisk ingefær
1 ss maisenna, utblandet i litt kaldt vann

• Ha alle ingrediensene utenom maisenna i en gryte.
• Kok opp og la blandingen fosskoke, skal reduseres til det halve.
• Trekk kjelen av platen, bland inn maisenna og småkok i noen minutter.
• Ha sausen over på et rent glass og oppbevar den kjølig.
• Sausen passer godt som tilbehør til kylling,  fisk, sjømat og vårruller eller en deilig nudelsalat.

utropstegn miniDe minste chiliene er de sterkeste. Er det ubehagelig sterkt i munnen, drikk melk eller spis litt smør. Det som brenner er stoffet capsaicin som binder seg til fettstoffene. Chili smaker egentlig lite. Siden den er så sterk, er det smerteregistret vårt som kobles inn mer enn smaksregistret.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører