Tomatcoulis

07.06.2012

Til grillet, stekt eller rått kjøtt er det lett, rimelig og bedre med sauser du lager selv. Basisen er nesten alltid god rømme, godt smør og/eller egg. Eller tomat. Ha dette i kjøleskapet, så kan du alltid slenge sammen noe godt. En enkel variant av den franske, fine coulisen, en litt avansert ketchup.

Kan servers både varm eller kald, og passer til stekt kalv/oksekjøtt, pølser og hamburgere eller på pizza. Vil du ha en mildere variant kutt med på chili. Vil du lage mer, øk oppskriften Den holder en stund i rent glass med tett lokk hvis den står kaldt.

2 boks økologiske, hakkete tomater
1 chili uten frø
3 ss kecap manis
3 ss vineddik
2 fedd hvitløk
2 klyper havsalt

• Kjør chili og hvitløk i matmikseren, tilsett litt tomat og kjør noen runder til fin puré. Hell oppi alt det andre og kjør til jevnt.
• Hell over i en gryte, kok opp og reduser til ca det halve.
• Vil du ha sausen veldig fin, sil den. Ikke nødvendig, den er god med litt struktur også.
• Serverer du den med en gang, rør inn litt smør. Ellers avkjøl den raskt, gjerne i fryseren.
• Skal du servere den kald, pisk inn litt olivenolje før servering.
• Smak til både kald og varm med salt og pepper.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører