Verdens beste pesto

22.03.2012

Pesto kan være så mangt; laget med tomater, oliven, eller av det vi mest forbinder med pesto; basilikum. Ekstra god blir den med pistasjenøtter i stedet for pinjekjerner.

Den aller beste pestopastaen spiser du i Liguria i Italia, området rundt Genova. Her dyrkes fantastisk basilikum, og de lager en nydelig olivenolje. Begge viktige ingredienser for en vellykket pesto. Du lager pesto i en matmikser på et par minutter, men aller best blir den håndlaget i en stor morter. Opprinnelig skal det være pinjekjerner i pesto, men prøv med pistasjenøtter i stedet.

1 fedd hvitløk
1 potte basilikum
1 neve økologiske pistasjenøtter, ristet i panne noen minutter i stekepannen
1 neve revet, fersk parmesan 
olivenolje, ekstra virgin
salt og pepper
sitronsaft, en skvis

• Ha hvitløk og basilikumblader i en steinmorter eller matmikser.
• Bland sammen til en masse.
• Ha i ristede og avkjølte pistasjnøtter og støt/kjør videre til alt er knust.
• Tilsett halvparten av parmesanen, rør/kjør forsiktig mens du har i litt olivenolje.
• Rør godt sammen.
• Tilsett resten av parmesanen, rør godt og begynn å smake til med salt, pepper og sitron.
• Bland inn mer olje og rør/kjør til alt er blandet.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører