Stikkelsbærmuffins

14.06.2013

Et undervurdert bær som har busker som stikker men velsmakende bær som inneholder både A og C-vitaminer. Stikkelsbær er gode i smoothier, du kan lage herlig gelé før de blir helt modne, og du kan ha dem i kaker. Her er en oppskrift.

250 g mykt smør
185 g sukker
4 middels store egg
250 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
16 store muffinsformer
200 g stikkelsbær

• Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggene og visp i ytterligere fem minutter. Sikt inn mel og bakepulver og bland sammen til en glatt røre.
• Sett papirformene på et stekebrett (eller bruk helst et muffinsbrett) og fordel røren i formene. Dytt stikkelsbærene forsiktig ned i midten av hver form. Stekes i 12 minutter eller til muffinsene beholder formen når du klemmer på dem. Sett til avkjøling på rist.

utropstegn miniHvis du planter en stikkelsbærbusk får du i deg både gode smaker - og rikelig med vitamin-C. Det er det viktig å ha godt med naturgjødsel eller kompost i jorden, plante busken solrikt og i le for nordavinden. Stort sett klarer den seg selv etter dette, men beskjærer du busken hvert år trives den bedre. Dette gjøres om våren, før blomstene kommer. På stikkelsbær bør ikke grenene få bli mer enn 5 - 6 år før de skjæres bort nede ved bakken. Man fjerner alle grener som ligger flatt utover bakken og de eldste grenene inne i busken. Beskjærer du busken hvert år får du penere busker og større avling.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører