Bondebønnesuppe med sjøkreps

22.03.2012

Bondebønner er en av de mest takknemlig belgene du kan dyrke. Den store belgen er lysegrønn eller gul-brun og fløyelsaktig innvendig. De store, flate, bønnene smaker fantastisk og det er kun disse og ikke belgen som skal spises.

Bondebønner blir også kalt hestebønne eller fevesbønner. Bønnene kokes i lettesaltet vann i 20 minutter og de kan også serveres varme til all slags mat, eller kalde i salater. Bønnene er rike på mineraler, vitaminer og protein. Forsøk en råflott og deilig suppe med sjøkreps eller reker.

 

Bondebønnesuppe med sjøkreps

400 g bondebønner (uten belg)
5 dl kokende vann
2 ss jomfru olivenolje
1 stor sjalottløk
4 hele fedd hvitløk
1 kvist frisk timian
20 blader frisk basilikum
4 store eller 8 små sjøkreps eller noen reker
finhakket grønt fra frisk fennikel
salt og pepper

Surr sjalottløk og timian i olje på middels varme, det skal ikke bli brunt. Ta bort timiankvisten. 
Legg i bønnene og rør om til de er dekket av olje. 
Hell over vannet og la det småkoke i cirka 15 minutter. Plukk opp noen bønner til dekorasjon. 
Ta kasserollen av platen og ha i basilikumbladene. Bruk en stavmikser til du har fått en jevn og kremet konsistens. Legg de fire skrelte feddene med hvitløk (knus dem litt med kniven) og fennikelfrø (eller finhakket frisk) i en varm stekepanne med litt olivenolje og stek de rensete krepsehalene eller rekene 20 sekunder på hver side. Ha suppen i suppeskåler og legg krepsehaler/reker i hver skål. Pynt med bønnene du plukket ut.

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører