Bondesuppe med restelam

06.06.2013

Rester av en lammesteik fungerer bra i denne suppen, eller bruk bog, nakke eller bryst som gir mye og god smak, Sammen med bønner, linser og grønnsaker gir det en sunn, mektig og smakfull suppe.

1 kg lammebog/nakke/bryst
eller rester av låret på beinet
2-4 l vann
10 hvitløksfedd
2 store gule løk
4 store gulrøtter
1 liten sellerirot
2 stk boks eller beger med hele små tomater
1 rød chili
2 ts spisskum
ferske urter;rosmarin, timian…
havsalt og grovkornet pepper
linser, bønner og kikerter

• Legg kjøttet i en gryte, brun det i god olivenolje sammen med spisskum og hell på vann så det dekker, kok opp og skum. La det trekke ca 1 time. Sil fra kraften og skjær fra kjøttet.
• Hakk grønnsakene, bortsett fra hvitløken, brun disse og kjøttet i en jerngryte i litt olivenolje.
• Spe med lammekraft, ha i tomatene og rør. La suppen småkoke til kjøttet er helt mørt, ca ¾ time eller lenger. Ha i de skyllede linsene, bønnene og eller kikertene de siste 30 minuttene sammen med finhakket krydder og hvitløk.
• Smak til med salt og pepper, om nødvendig. Antagelig gjør chilien den sterk nok.

Server med godt landbrød til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører