Gazpacho

07.06.2012

Enkel, sunn, kald og god sommersuppe basert på tomater. Serverer den gjerne med en isklump eller to. Fin forrett i sommervarmen!

Foto iStock

20-25 modne, små tomater
1 gul, mild løk
1 agurk
1 chili, mild uten frø noen grener bladpersille
2 store hvitløkfedd
4 ts god eddik (eller sitronsaft)
8 ss god olivenolje
1-2 ss kecap mami eller 2 ts rørsukker

• Hakk alt i biter og kjør til suppe i matmikseren eller med en stavmikser.
• Smak til med Maldonsalt, pepper, noen dråper tabasco eller begge deler og en skvis sitronsaft/eddik. Her er det viktig å finne balansen mellom friskt, surt, søtt og sterkt. Ikke gi deg før du synes den er harmonisk!
• Rist noen tynne skiver av gammelt brød i ovnen med olivenolje over som tilbehør.

Hvis du er gjerrig på de smakfulle, deilige cherrytomatene kan du selvfølgelig bruke andre tomater også, eller erstatt noen av dem med økologiske bokstomater. Soltørkete tomater i olje gir også god fylde hvis tomatene har lite smak.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører