Gresskarsuppe med koriander

22.03.2012

Kjøper du økologisk hokaido-gresskar kan du trygt spise skallet også. Du bør spise skallet, rett bak sitter det mye næring.

1 middelstort gresskar, type hokaido
1 stor gul løk, grovhakket
1 stor gulrot, grovhakket
2 hvitløkfedd, grovhakket
En halv rød chili, hakket
1,5 l vann
1 dl kremfløte
smørklatt + olivenolje
salt, pepper, koriander

• Skrubb gresskaret rent i rennende vann med en stiv børste. Skallet gir fin oransje farge på suppen. Skallet på hokaido er tynt og bør spises, mye av næringsinnholdet sitter her.
• Del gresskaret og fjern frøhuset. Hakk i biter.
• Ha smør og olivenolje i gryten og surr alle grønnsakene sammen i noen minutter.
• Hell på vannet, 2 ts salt og kok i 30 min.
• Bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin til å lage suppen slett og fin.
• Sil suppen. Ikke nødvendig, men gjør at suppen blir glattere, mer elegant.
Mosen du får til overs er babymat. Frys den i passe porsjoner.
• Ta i chilien til slutt hvis du er redd den blir for sterk for jr.
• Tilsett fløte og og kok opp igjen. Smak til med salt og mer pepper om nødvendig.
• Bruk gjerne stavmikseren igjen før servering.
• Ha en klatt Rørosrømme på toppen og dryss over grovhakket koriander ved servering.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører