Grønnsakskraft

30.09.2013

Hvis du enten ikke har, eller ikke vil bruke kraftbein som utgangspunkt for grønnsakssuppen, er det lett å lage kraft av bare grønnsaker. Det går fortere å koke kraft hvis du river dem grovt i stedet for å hakke. Bruk helst nye, friske råvarer, men har du noen slappe du vil bli kvitt, er det bare å hive dem oppi. Her er grunnoppskrift, lag gjerne større porsjon.

2 løk
5 gulrøtter
2 selleristilker og blad
2 hvitløkfedd
2 laurbærblader
persillestilker
1 timiankvist
noen pepperkorn
mild olivenolje/smør
2 l kokende vann

Varm smør og olje i en stor gryte over middels varme, og ha i grønnsakene og pepperkornene.

• La det surre til de er myke, ca. 5 minutter mens du rører.

• Hell på kokende vann, kok opp og la det koke lett uten lokk i ca 20 min.

• Sil buljongen, press kraften ut i silen, og smak til med salt og pepper.

• Skal du fryse kraften kan du koke den inn litt etter at den er silt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører